Motivation? Hvad er det?

Min dag på Akadermiker Center (aka jobcenter i forklædning)

Endnu et generaliserende velkomstmøde…

Jeg var til møde tirsdag d. 7. januar hos Akademiker Center. Som det fremgik af indkaldelsen, troede jeg det var et personligt møde med en jobkonsulent – men nej det var endnu et velkomstmøde sammen med en masse andre ledige.

Copy-paste

Mødet var nærmest en tro kopi af det velkomstmøde jeg var til hos Akadermikernes i midten af december, borset fra de ikke snakkede om regler for dagpenge som sådan. Det blev talt om løntilskud, virksomhedspraktik, selvvalg uddannelse og videnpilot. Jeg synes dog ikke, det var helt så godt som Akamikernes velkomstmøde, måske fordi jeg vidste det hele i forvejen. Men jeg synes generelt, at der blev udelukket en del information her, som man så selv skulle spørge ind til for at være sikker. Jobkonsulenten talte især den selvvalgte uddannelse op, hvilket jeg synes, virker tåbeligt – hvis der noget man mangler som nyuddannet, er det da praktisk erfaring og ikke mere uddannelse.

Tvunget forløb

Akademiker Center har tilrettelagt et forløb, som vi skal deltage i. Det indbærer udover velkomstmødet; 3 netværksmøder fordelt på de næste 2 måneder, som ender ud i aktivering. Hvis man som jeg allerede forsøger at finde aktivering, kan man dog sagtens gøre det. Jeg skal dog deltage i netværksmøderne indtil, jeg findet et sted.

Møderne indebærer efter min mening de klassiske ting, som man kan finde andre steder.

Netværksmøde 1

Det næste møde er Elevatortale. Det er en måde, hvor man skal lære at kunne præsentere sig selv, sine kompetencer og sin fremtide planer på. Man skal forestille sig, at man stiger ind i en elevator og her står chefen for det drømmejob, man ønsker sig. Man skal så kunne pitche sig selv til ham. Derfor er det interessant at kunne formulere klart; hvem man er, hvad man kan og hvad man vil.

Til næste møde skal jeg således havde forberedt en elevatortale.

Hvis du er interesseret i elevatortalen, kan du læse mere om den her: http://www.lederne.dk/NR/rdonlyres/7950C42D-A257-47D6-A6DD-4FFDD184CE53/0/11F%C3%A5netvaerkder.pdf

Netværksmøde 2 og 3

Kort er det omkring CV, uopfordrede henvendelser og sparring omkring jobplaner med henblik på aktivering. Jeg vil komme ind på disse, når jeg har været til dem.

I jo akademikere, I kan selv (siger vi, men vi mener det ikke)

Det mest frusterende igår til velkomstmødet var dog den måde, man blev talt til på. Der blev gjort meget ud af, at man var akademiker, og derfor kunne man jo sagtens klare det hele selv, og skulle ikke igennem det samme forløb som personer fra andre brancher. Alligevel er det de klassiske ting, man skal igennem som kompetenceafklaring og CV-skrivning (altsammen noget jeg har arbejdet med tidligere før jeg blev færdiguddannet for at forberede mig på at blive ledig). Det sjove var så også, at når det kom til løntilskudstillinger, måtte vi ikke selv søge dem. Det var åbenbart kun jobkonsulenterne, som måtte gøre det for én og det var også kun dem, som havde adgang til en særlig jobdatabase, hvor der blev slået mange af disse stillinger op. Det virker helt hen i vejret!

Love og regler der ikke spiller

Som jeg skrev sidst, er jeg i gang med at forsøge at finde mig et sted, hvor jeg kan komme i løntilskud eller i virksomhedspraktik. Det er en oplagt mulighed for mig at komme i virksomhedspraktik hos Dansk Flygtningehjælp, fordi jeg kender kontakter derinde og allerede har været ansat dér. Det hedder sig dog, at man ikke må komme i virksomhedspraktik hos den sidste arbejdsgiver, man har haft. Der er dog undtagelser, hvis man er i en anden afdeling. I den afdeling, jeg har været ansat i, laver man dog vidt forskellige ting og jeg ville sagtens kunne få nye kompetencer og bekendtskaber, hvis jeg kom i virksomhedspraktik dér, så det er jo tåbeligt, at jeg ikke kan det. Jeg har dog forsøgt at skrive til Akademiker Center for at høre, om man ikke kan få dispensation.

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Motivation? Hvad er det?