Skynd dig til 6 ugers selvvalgt uddannelse

Jeg har ikke meget at skrive hjem om som ledig i de her dage.

Men jeg synes et indlæg var sig passende..

Jeg sender stadig en masse ansøgninger afsted og henvender mig til arbejdspladser, som jeg gerne kunne se mig hos. Dog uden større held.

Det er stadig det samme svar, jeg får, hvis jeg henvender for at få feedback på et afslag. Nemlig at jeg har forholdt mig godt til stillingsopslaget og er kommet med gode forslag til at gå til arbejdet, men, at der bare lige er den håndfuld, som passede bedre til profilen, havde mere erfaring etc.

Zzzzzz – det er jo skruen uden ende…

6 ugers selvvalgt uddannelse forsvinder

I løbet af ugen, har jeg været til en “virksomhedscafé” på mit jobcenter, hvor der var eksterne oplægsholdere, som snakkede om 6 ugers selvvalgt uddannelse, om iværksætteri, om CSR som arbejdsområde og om alternative muligheder til den faste fuldtidsansættelse hos kun en arbejdsgiver.

Både Eva Grønbjerg, ejer af Sustainify og Anne Rohde, ejer af Rohde Consulting Copenhagen , var rigtig inspirerende at høre på og solgte 6 ugers selvvalgt uddannelse på glimrende vis.

Til virksomhedscafeen gik det samtidigt op for mig, at hvis man skal nå at tage et uddannelsesforløb, skal man skynde sig.

Det er den nye beskæftigelsesreform, som gør, at 6 ugers selvvalgt uddannelse forsvinder for nyuddannede akademikere – og da man ikke ved, hvornår det træder i kraft, skal man skynde sig at blive tilmeldt et forløb, hvis man kunne tænke sig at skrive lidt ekstra på CV’et (et forløb koster normalt 20.000-25.000, så man tager det nok ikke selv ved hjælp fra egen lomme).

Jeg er jo i det dilemma, at jeg er i løntilsskud i Køge Kommune, hvilket jeg skal være i 2 måneder endnu. Ergo, skal jeg stoppe i løntilsskud for at tage selvvalgt uddannelse. Jeg er derfor spændt på at høre, hvad chefen i afdelingen siger til, at jeg gerne vil stoppe nu, så jeg kan tage et selvvalgt kursus inden, det er for sent..

Det var alt for nu – god weekend!

Motivation? Hvad er det?

 

Først og fremmest godt nytår!

Så er det ved at være et stykke tid siden, jeg har været aktiv på min ‘nye’ blog, og der har egentlig heller ikke været så meget at være aktiv omkring som jobsøgende.

Altså ganske kort så har jeg ikke fået mine tre dages dagpenge, som jeg nåede at være berittiget til i december. Det er jo ikke skidefedt. Specielt ikke, når den søde dame hos AAK ikke kunne forklare mig, hvorfor der ikke var lavet en udbetaling. Jeg håber da, at det virker til februar.

Motivationsproblemer

Jeg har været mere eller mindre syg siden midtjulen, så det har ikke været nemt at være ‘aktiv’ jobsøgende i denne periode. Jeg har dog skrevet enkelte ansøgninger til opslåede stillinger. Jeg er dog ved at være godt træt af at lave ansøgninger, som jeg ikke får noget ud af andet end et afslag efter flere ugers venten.

Det er godt nok svært at forstå, hvorfor man får aflag konstant. Mit mål i første omgang er at komme til en samtale, det er i hvert fald sikkert. Men jeg vil nu også gerne havde sporet, hvad jeg mangler for at komme i betragning til en samtale.

    • Søger jeg stillinger, hvor min profil slet ikke er interessant?
    • Skriver jeg meget dårlige ansøgninger?
    • Er der bare så mange, som på papiret er bedre matchet til den enkelte stilling end mig?

Jeg bliver nød til at få ringet og snakket med nogle af dem, som giver mig afslag og spørge ind til, hvad jeg kan forbedre. Jeg har dog en idé om, de ikke kan sige meget, man er jo bare nummer 149 i bunken, som de lykkeligt har glemt alt om – men jeg har jo ikke ret mange andre muligheder.

Et godt råd omkring ansøgninger

Jeg vil dog komme med et råd til andre, der også søger jobstillinger, og det lyder at gemme jobslaget i et word-dokument eller som en pdf-fil. Det er meget dumt at skulle spørge ind til en stilling, man ikke selv kan huske eller hvis man er så heldig at blive kaldt ind til en samtale, er det rigtig godt at kunne skelne det ene jobopslag og ansøgning fra de andre.

What else?

Jeg har faktisk skrevet til min gamle arbejdsgiver hos Dansk Flygtningehjælp for at spørge til muligheden for at komme i virksomhedspraktik dér. Jeg har endvidere skrevet til en kontakt hos Foreningen Nydansker og til hovedmailen hos Ibis om det selvsamme. Det bliver jo spændende at se, om det giver noget.

Så er jeg kommet med som frivillig koordinator hos Mellemfolkelig Samvirke i planlægningen af deres Tour de Future-kampagne. Jeg vil da, derfor også opfordre til, man går ind på http://www.ms.dk/skat og læser om kampagnen og dens vigtighed.

Som frivillig koordinator kommer man på et kursus, der efter sigende skulle give konkrete redskaber indenfor kommunikation, kampagneplanlægning, mobilisering og organisering – hvilket jo lyder brugbart i min videre jobsøgning.

Hey, du har da alt for snævert jobfelt!

Nu sidder du måske og tænker, at jeg kun vil arbejde for en nødhjælpsorganisation – det passer dog ikke – jeg er åben over for alle typer arbejde, men det er trods alt i denne verden jeg har mest erfaring fra, og således også den verden, der burde være nemmest at komme ind i, vil jeg mene. Jeg har nu også allerede haft søgt flere andre stillinger hos fx Københavns Kommune, Københavns Universitet, Metropol, KL mfl. En ting jeg mangler, som synes svært, er at søge hos private virksomheder.

Hvad skal der ske?

På tirsdag skal jeg til møde på jobcenteret, det frygter jeg lidt. Man har hørt så meget dårligt om jobcenterne og deres kompetencer til at rådgive akademisk uddannede. Heldigvis bor jeg jo på Frederiksberg og bliver en del af deres pilotprojekt målretted mod, ja, akademisk nyuddannede.

Jeg håber i mellem tiden, at jeg finder motivationen frem igen til at forsætte jobjagten.

Velkomstmøde og håndværkerdag

image

Lidt om min(e) stressende dag(e)
I dag har jeg knoklet med at lege håndværker. Mine dejlige forældre, som bor i Spanien, kommer til Danmark i morgen og holder jul med mig, har været så søde at spæde til i pengekassen, så min kæreste og jeg kunne købe en ny sofa og et nyt klædeskab.

I mandags lejede jeg et lig og fik hentet både sofa (købt brugt, men så god som ny med en besparelse på 2899 kr) og klædeskab i Ikea. Jeg fik ved hjælp af min gode ven Rasmus bugseret den gamle sofa ned i kælderen og den nye op uden skrammer på tredje sal.

Skabet som er en ordentlig satan på 2.30 m højde, 2 m bredde og 40 cm dybde, var ganske nemt at samle, men det var en opgave at få det spændt fast til væggen og løftet skydedørene på. Samtidig pga. mine sparsomme håndværkeregenskaber er hver nat i sengen et sats, da jeg er lidt bange for det pludselig giver efter og falder ned i hovedet på os (7-9-13 for det ikke gør det).

Anyway for at vende tilbage til håndværkergerningerne i dag, så har jeg med brug af underboens elektriske sav skåret det gamle skab smallere og sat det op et andet sted i soveværelset. Det var egentlig ikke så slemt borset fra, at jeg ikke kunne spænde skabspladerne fast og måtte bruge min kæreste som modvægt – noget hun ikke gjorde helt med sin frie vilje (hun stolede vidst ikke helt på mine evner med den sav 🙂 ) Det svinede dog enormt, da vi gjorde det oppe i lejligheden.

Velkomstmøde i Akademikernes
Jeg nåede at blive færdig med det meste håndværkersjov før, jeg måtte hoppe i bad og ud i regnvejret for at nå til velkomstmøde i min a-kasse Akademikernes. Jeg fik sat mig midt i lokalet overfor Johan, som var uddannet teolog. Der var heldigvis både kaffe, vand og cookies, så der blev forsynet lidt inden det startede.

Mødet var delt op i to. Den første del stod en jobkonsulent for, og her blev der talt generelt om cv og ansøgninger, om at søge bredt, at bruge LinkedIn og om muligheder som selvvalgt uddannelse, virksomhedspraktik, videnpilot og løntilskud.

Den sidste del blev varetaget af Michael Iversen, som var en sjov fætter fra forsikringsagdelingen. Han var meget direkte i sin tale og mindede mig lidt om Peter Christiansen, ham den politiske kommentator fra TV2. Michael snakkede primært om de love og regler, der er for at modtage dagpenge. Det var lidt kedeligt og spild af tid, da der stort set ikke var noget relevant for mig, og eftersom informationen er tilgængelig på nettet. Men fred være med det, han var i hvert fald underholdende i sin performance 🙂

Jeg vil lige vende tilbage til de muligheder, der er for gøre mig mere attraktiv i min videre færden på jobmarkedet. Det er helt sikkert nogle spændende tilbud, som måske ikke er så givende rent økonomisk, men som kan give noget viden eller nogle nye kompetencer, der kan skabe en vej ind et eller andet sted.

Den selvvalgte uddannelse bliver ikke aktuel foreløbigt, da man skal have været ledig i fire måneder. Men til den tid kunne det godt være interessant. Selvom jeg tror, de andre ordninger er mere relevante for mig.

Virksomhedspraktikken er en ordning, der falder under aktivering og er gratis for den virksomhed, som siger god for én. Som dimittend kan man komme i virksomhedspraktik mellem 2 og 8 uger. Jeg har allerede her til aften taget kontakt til Foreningen Nydansker for at høre om, det kunne være muligt at komme i virksomhedspraktik dér. Jeg skal helt sikkert have forhørt mig flere steder omkring dette, især fordi man skal i aktivering efter 3 måneder som ledig under 30.

Videnpilot lyder også spændende, men det er henvendt til små- og mellemstore virksomheder med under 5 højtuddannede ansat. Så det er måske umiddelbart mere krævende at finde. Samtidig skal virksomheden stadig betale løn til én, men de får et tilskud til at matche lønnen. Den mulighed tror jeg, at jeg lader ligge lidt, medmindre, der er noget, som byder sig 🙂

Løntilskud er ligeledes interessant og noget jeg vil opsøge. Desværre må man først komme i løntilskud i private virksomheder efter 6 måneder, så det skal være i offentlig regi. Jeg har kigget lidt efter løntilskudsstillinger, men jeg kan ikke finde mange opslåede. Jeg har dog en aftale i januar med Nørre Gymnasium om et møde omkring 2 stillinger, de har slået op. Jeg tror, jeg skal forsøge at forhøre mig uopfordret om løntilskud andre steder.

Her til aften har jeg ryddet op og gjort ved i det fordømte soveværelse, og jeg er godt træt. Jeg har endvidere i dag fået 3 afslag på ansøgninger, hvilket jo er pisse demotiverende. Heldigvis kommer min forældre i morgen, og jeg vil lægge jobsøgningsracet på hylden indtil, de er rejst d. 26. december.

Ha’ en dejlig jul derude!