Mandagens besøg på AC

Damn! Det er hårdt at finde vej til arbejdsmarkedet..

Det er ved at være rigtigt lang tid siden, at jeg har skrevet et indlæg, og det er der flere årsager til.

Første og fremmest er der ikke sket så meget andet end, at jeg har sendt ansøgninger afsted, som jeg har fået afslag på siden hen. Når det så er sagt, så er der alligevel sket noget, som har taget min tid.

For at opsummere, har jeg jo aktiv selv forsøgt at arrangere aktivering, da jeg ikke gider vente til, jeg har været ledig i 3 måneder og skal aktiveres. Det jeg mangler for at få et job, er praktisk erfaring, og det får jeg kun ved at lave noget. Samtidig gider jeg ikke deltage i det forløb, som jobcenteret (Akademiker Center) har sat op, da jeg ikke behøver at ‘forbedre’ mit CV (jeg har allerede deltaget i CV-kursus andre steder og fået det behandlet af både min fagforening og af min tidligere mentor, der var HR-fuldmægtig hos Udlændingestyrelsen).

Hvad er der så sket?

Stort set efter jeg skrev det sidste indlæg, blev jeg alligevel ringet op af Køge Kommune omkring den løntilskudsstilling, jeg søgte hos dem (der var gået en uge, så havde afskrevet dem). De ville gerne havde mig til samtale. Jeg tog derfor til Køge dagen efter opringningen, hvor jeg hørte mere konkret om, hvad det var, der lå og ventede i Fælles og Kulturforvaltningen. Samtalen var egentlig stille og rolig, og jeg fik at vide, at jeg kunne vende tilbage om, jeg havde lyst til at starte. Således var det helt op til mig selv.

Simultant var jeg også nået ret langt i min aftale med at komme i virksomhedspraktik hos Dansk Flygtningehjælp. Jeg stod derfor pludselig i et dilemma af de helt store. Skulle jeg tage en 2 måneders virksomhedspraktik hos Dansk Flygtningehjælp, et virksomhedsområde som jeg havde erfaring med, en virksomhed, som jeg på forhånd kendte, og som var i København. Eller skulle jeg vælge at tage til Køge Kommune i 6 måneder og begå mig i et nyt arbejdsområde, et sted jeg ikke kender, en times kørsel fra mig hjem.

Hos Dansk Flygtningehjælp blev der snakket om, at jeg skulle lave noget undersøgelse af telemarketingopkald og være med til starte en ny kampagne op hos fundraising. Hos Køge Kommune var opgaverne først og fremmest, at jeg skulle være med til at lave en undersøgelse af samspillet mellem Kulturafdelingen og idrætsforeningerne i Kommunen. Derudover hed jobbeskrivelsen analyse, sagsbehandling og kommunikation.

Med de forholdsvis sparsomme oplysninger var det en virkelig svær beslutning, som jeg søgte sparring hos både familie, a-kasse og jobcenter for at træffe. Jeg vil jo gerne forøge mine chancer bedst muligt for at komme i et rigtigt job. Min beslutning endte med at tage til Køge Kommune. Nu må tiden så vise om det er den rigtige beslutning. Indtil videre kan jeg i hvert fald konstatere, at det er mega hårdt at skulle op kl. 05:30, for at være i Køge kl. 08.00. Forhåbenligt åbner det op for mine muligheder i den nærmere fremtid.

Jeg startede i mandags, så det hele er ret nyt. Men pt. går det lidt trægt med at blive sat til noget. Det er ekstremt irriterende, da jeg som person ger vil i gang og lave noget og ikke vil sidde og spilde min tid i Køge (det kan jeg jo lige så godt gøre i København).

Jeg er kommet ind over kampagen Tour de Future hos Mellemfolkelig Samvirke, som foregår som en form for uddannelsesforløb og praktisk arrangering på en gang. Jeg var til et introduktionsmøde i lørdags, som var rigtig interessant, men jeg er bange for, jeg for svært ved at deltage i kampagnen, da MS har opsat et krav om 85 % deltagelse i hele forløber. Jeg håber dog det går, da jeg på denne måde kan tilføje lidt mere kampagnearbejde til min profil, som jeg jo kunne have fået, hvis jeg var taget i virksomhedspraktik hos Dansk Flygtningehjælp.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Mandagens besøg på AC