Min dag på Akadermiker Center (aka jobcenter i forklædning)

Et godt råd til den (kommende) jobsøgende

Status PT:

Det sker ikke så meget for tiden på opleveren her i forhold til jobmarkedet.

Det virkede ellers om, at jeg var ved at komme til samtale til en løntilskudsstilling hos Køge Kommune. Som skrevet tidligere er det dog jobcenteret (Akademiker Center for mit vedkommende), som varetager kontakten til arbejdsgiveren i forhold til løntilskud, så det er jo lidt svært at vide, hvad og hvordan. Der blev dog spurgt indtil, hvornår jeg kunne starte, og hvor længe jeg kunne være dér, og jobkonsulentet lød meget overbevidst om, der var et match. I sidst ende har jeg desværre ikke hørt noget fra Køge Kommune.

Heldigvis skal man selv arbejde for at komme i virksomhedspraktik, og der ser det pt. ud til at, jeg har netværket mig til et ophold hos mine tidligere kollegaer hos Dansk Flygtningehjælp. Her er jeg blevet reddet af mit 2 dages arbejde hos reklamebureaet Kadaver, der gør at jeg godt må komme i praktik hos Flygtningehjælpen, da det ellers hedder, at man ikke må komme i virksomdhedspraktik hos ens seneste arbejdsgiver.

Et godt råd til dig som jobsøgende

Ligemeget hvor henne du er i forhold til jobmarkedet: kom i gang! Jo før man kommer i gang, jo før giver det gevinst. Det er jo et simpelt og måske lidt banalt råd, men det er ikke desto mindre rigtigt! Hvis du tænker, “jamen jeg er jo ikke færdig før om 4 måneder, så jeg kan jo ikke gøre noget”, ja så tænker du forkert! Du skal måske ikke ud og søge jobs med gammeldags CV-ansøgning, men du skal undersøge jobmarkedet. Finde interessante firmaer og stillinger, som du kan se dig selv i. Det næste skridt er at øge dit netværk. Du skal have kontakt til mennesker i de firmaer, du er interesserede i. Et råd jeg selv har fået på job-karriere workshop på KUA, er, at man skal invitere sig selv på kaffe. Der følger kort nogle simple råd til, hvordan man gøre det!:

  1. Du skal ikke nævne, at du leder efter job – og slet ikke spørge til om der er et job til dig i fremtiden.
  2. Du skal være forberedt før, du henvender dig. Det vil altså sige, du skal vide noget om den virksomhed, du retter henvendelse til. Undersøg, deres arbejde, hvad har de haft succés med, hvordan arbejder de, hvad er deres mål osv.
  3. skriv en mail, eller endnu bedre ring en person, som måske har det job, du gerne vil have, og sig, du har læst om hans/hendes/deres arbejde, og at det er du specielt synes, det her projekt var rigtig fedt. Her skal du spørge ind til, om 30 minutter til en kop kaffe, hvor du kan høre lidt mere om, hvordan de har arbejdet med projektet, og de næste udfordringer, som de står over for.
  4. Chancen for de siger nej, er der selvfølgelig, men du mister ikke noget på det. Og folk vil, som regel gerne snakke om dem selv, så det er en god indgangsvinkel.
  5. Bliver der sagt ja, skal du selvfølgelig forberede dit møde med personen. Spørge ind til de ting, som også er værd at vide, hvis du skal ind i virksomheden. Fx personens baggrund, de kompetencer som personen bruger osv. Samtidig skal du være klar på at kunne pitche dig selv, fordi der vil med garanti også bliver talt om dig til samtalen.
  6. Husk, du skal ikke nævne, at du er jobsøgende!

Hold øje med flotte plakater fra Mellemfolkelig Samvirke 🙂

Jeg skal til eftermiddag ud og møde min nye frivllige venner hos Mellemfolkelig Samvirke og hænge plakater op omkring MS’ Taxpower!-kampagne på forskellige institutioner, det bliver hyggeligt. Husk at se efter dem på din vej 😀

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min dag på Akadermiker Center (aka jobcenter i forklædning)