Lidt om selvvalgt uddannelse - Social Media Manager

Status pt. – netværk, interviews og jobsamtale

 [wpsocialite]
 
Jeg har oplevet en del på det seneste, som dog endnu ikke har været udslagsgivende i forhold til min jobsituation.
 
Forklaring følger:

I forrige uge var jeg til en samtale omkring et virksomhedspraktikjob hos konsulenthuset Marselisborg. Det var åbenbart en eftertragtet stilling, da de havde flere til samtale. Marselisborg holder til ude i Ørestaden, så det var en 10 km lang cykeltur for mig at nå derud. Det startede ikke helt fantastisk, da jeg midt i Amager Fælled opdager, at jeg på mærkelig vis havde fået en kæmpe plet på min skjorte (måske det var et varsel?). Selve samtalen gik fint, der var kun en til interviewet, som spurgte ind til min uddannelse og erfaring.

Dagen efter fik jeg dog at vide, de havde valgt en profil, som var mere samfundsorienteret. Min fortolkning er, hun her mener én, som ikke er fra humaniora, men fra CSS.

Jeg synes virkelig, det var en tåbelig begrundelse, da min uddannelse som cand.mag i Tværkulturelle Studier, er lige så samfundsorienteret og videnskabelig som interviewpersonens, der selv var uddannet antropolog (i øvrigt skulle man tro en antropolog, var lidt mindre fordomsfuld i forhold til den titel, som uddannelsen giver). Jeg prøvede ellers at fortælle hende (under jobsamtalen), at min uddannelse på trods af titlen, var samfundsorienteret og, at jeg havde meget med i sær integration.Anyway, det var en erfaring mere i forhold til at komme til jobsamtale.

Vær opmærksom på; du mister dimittendstatus ved løntilskud.

I øvrigt var de meget interesseret i, at jeg kunne være i virksomhedspraktik i 8 uger, som man kan som dimittend. Jeg tæller desværre ikke som dimittend længere, fordi jeg har været i løntilskudstilling, som mystisk nok tæller et arbejde i denne her relation. Så jeg ville kun kunne have været ansat i 4 uger som virksomhedspraktikant.

Nyt på frivilligfronten

Jeg er begyndt at få lidt netværk inden for organisationen projekt Udenfor, som jeg skal til at arbejde for på frivillig basis. Det er en organisation, der arbejder med hjemløse, og jeg skal primært arbejde med fundraising hos dem. Jeg var egentlig allerede henne og snakke med dem engang i juli, men grundet ferie er jeg kun begyndt at starte op nu. I sidste uge, var jeg henne og høre lidt om deres tilgang til fundraising sammen med nogle personer fra en russisk organisation, som er på besøg i Danmark for lære og dele erfaring med projekt Udenfor. Det var noget af en oplevelse at sidde til måde med 5-6 russere der stort ikke kunne engelsk, og som var interesseret i nogle ting, som umiddelbart ikke virkede som det meste oplagte.

Interview til Magisterbladet

Jeg er blevet interviewet til serien hjælp en ledig / skaf et job. Jeg henvendte mig faktisk allerede i starten af året for at komme med i bladet, men blev afvist, da jeg var i løntilskud. Da jeg stoppede i mit løntilskud, skyndte jeg mig at kontakte dem igen, og jeg blev kontaktet af den afgående redaktør Mogens Tangard, som gerne ville have mig med. Mogens inviterede mig på en café, hvor han bød på en croissant og en kop kaffe. Med sig havde han en fotograf, som han havde arbejdet med i mange år. Der blev snakket lidt uformelt frem og tilbage, hvilket var super hyggeligt, sådan at se to lidt ældre mænd, der have arbejdet sammen i mange år snakke om fortiden. Når croissanten var konsumeret tændte Mogens diktafonen og interviewet gik i gang. Det drejede sig generelt, om mit liv som arbejdsløs, mit drømmejob, kompetencer og hvordan jeg er som medarbejder. Det tog vel en lille time, tror jeg. Fotografen tog nogle billede undervej, men havde fundet på den idé, at jeg skulle have taget billeder sammen med min hund. Lidt modvilligt sagde jeg ja til det, og vi tog hjem og hentede den – vi tog dernæst en serie billeder i parken ved Aksel Møllers Have og ned af Roarsvej, det var lidt skørt, og der var mange interesserede, som kiggede med 🙂

Der er lige kommet en udgave af Magisterbladet, så min artikel kommer i næste nummer om en måneds tid.

Jobsamtale

Jeg har i de sidste 3-5 ansøgninger lagt min skrivestil om. Jeg er blevet mere overfladisk og ikke helt så specifik i mine formuleringer omkring, hvad der gør mig kvalificeret til et givent arbejde med specifikke opgaver. Jeg ved ikke, om det gjorde udslaget, men jeg blev i hvert fald kaldt til samtale hos Gladsaxe Kommune i afdelingen Familie og Rådgivning. En stilling, hvor de søgte en generalist til barselsvikariat som udviklingskonsulent. Jeg cyklede til Gladsaxe i mandags og kom i al for god tid, men kunne nyde det gode vejr og de fine omgivelser omkring rådhuset, i mens jeg gik min forberedelse igennem en sidste gang.

Præsamtale

De var lidt forsinkede i deres plan, men omkring 14.55 kom en ung kvinde ned og hentede mig. Hun fortalte på vejen op til lokalet, at der ville være 5 med til samtalen. Ganske rigtigt var der 5 kvinder i et spænd fra 30 til 55 år, som sad og ventede på mig. Selve samtalen forløb rigtigt godt, der var en god kemi og jeg fik svaret rigtigt fint på deres spørgsmål til, hvordan jeg ville gå til arbejdet. Jeg fik at vide, de ville vende tilbage om aftenen med et svar, hvilket blev ændret til senest i løbet af formiddagen tirsdag. De endte med at vende tilbage om eftermiddagen tirsdag, hvilket betød jeg stort ikke kunne lave en disse, da jeg bare ventede på det opkald.

Jeg fik ikke jobbet.. Surprise! De havde fået et positivt indtryk af mig, og jeg havde svaret “rigtigt” på deres spørgsmål, men de havde valgt en person, som havde flere års erfaring fra en lignende stilling. Den havde jeg jo ligesom hørt før og er vitterligt ved at blive så træt af dette elendige argument.

Hvad kan jeg lære af det her?

Det virker klart, at min begrænsede erfaring står i vejen for, at jeg kan gå hele vejen og få et job. Derfor skal jeg have overbevidst arbejdsgiveren, om at deres bekymringer ved at ansætte unge Johannes er uden en god begrundelse. En af min twittervenner har foreslået, at jeg til samtalen spørger direkte ind til hvilke bekymringer, de har ved at ansætte en nyuddannet. Det har jeg tænkt mig at gøre næste gang for på den måde at se, om jeg kan tage dem lidt på sengen.

Så skal jo så “bare” lige til en samtale igen…. Jesus Kristus..

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt om selvvalgt uddannelse - Social Media Manager