Så blev jeg certificeret PRINCE2-projektleder

Lidt om selvvalgt uddannelse – Social Media Manager

Jeg er nu på sidste uge i mit kursus som Social Media Manager. Jeg ved ikke, hvad du tænker, når jeg skriver Social Media Manager, men jeg havde selv mine forbehold, da jeg vaglte kurset for snart er par måneder siden. Jeg tænkte, om det overhovedet gav mening for en højtuddannet ung mand, som er vokset op i de sociale mediers fødsel at beskæftige sig med sociale medier, som jo bare er sjov og spas og fritid. Heldigvis kan jeg være glad for mit åbne sind og lyst til at give ting en chance, da det har været et ganske udemærket kursus. Det eneste jeg synes, er lidt ærgerligt ved kurset, er, at der ikke er en eksamen, men det er mest fordi, der er personer, som deltager i kurset, der ikke er tilstede andet end fysisk (sjovt nok dem som har mest brug for kurset).

Som projektlederkurset jeg tog, er det bygget op omkring 2 undervisningsdage og med selvstudie de resterende dage. Det er udemærket fordelt, da undervisningsdagene er fra 9.00 til 16.30.

Selve indholdet i kurset har sine postive og negative elementer. For mig, er der nok nogle ting, som er alt for introducerende, men det er jeg sikker på, passer fint til andre. Til gengæld er der elementer af b2b og b2c salg, content marketing, kommunikation og brugbare værktøjer til at arbejde med sociale medier, som jeg synes er rigtig givende til en humanistisk uddannet.

En anden essentiel del af kurset, er, at vi arbejder ud fra reelle cases, som skal have proffesionaliseret deres arbejde med sociale medier. Vi har fået besøg af Ferdinand Kjærulf, som er en iværksætter med stort I og ejer og grundlægger af Coders Trust. Et firma, der arbejder med at give mikrolån til computerkodere i Bangladesh støttet af blandt andet Danida og med flere prominente navne engageret, såsom Richard Branson, Morten Lund og Lone Fønns Schrøder. Det er en meget speciel case, da det indebærer et global fokus, og et måske ikke helt så spændende emne som mikrolånsfinanciering.

Den anden case, kom med lidt fra siden, da Coders Trust-casen, fik nogle til at stå lidt af. Det er faktisk det konsulent firma, som vi tager kurset hos (Rovsing Management), som skal have lavet en strategisk tilgang til arbejdet med sociale medier. Det er et helt andet fokus end med Coders Trust, men det er rigtigt fint som kursist at prøve kræfter med to så forskellige tilgange og problemstillinger i forhold til, hvad man skal og vil med sociale medier.

Jeg har skrevet det tidligere, men jeg gør det lige igen. Det er ved at være slut for højtuddannede med 6 ugers selvvalgt kursus, da muligheden forsvinder fra 1. januar. Hvis du har mulighed for at tage det, vil jeg helt klart anbefale det. Jeg kan endnu ikke sige, om det giver mig et arbejde, men det har været en fin lærende proces og et dejligt afbræk fra løntilskudsjob og jobsøgende ledighed. Endvidere møder man en del mennesker, som er meget anderledes end én selv, og det kan man helt sikkert tage med sig i sit arbejdsliv.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så blev jeg certificeret PRINCE2-projektleder