Time flies - ledig på 7. måned

Så blev jeg certificeret PRINCE2-projektleder

Veloverstået kursus

Så er der allerede gået 3 uger siden sidst. Ja, faktisk er der gået mere end 3 uger. Jeg tog min eksamen til at blive cerficeret PRINCE2 Foundation-projektleder i fredags.

Jeg har som tidligere skrevet, taget PRINCE2-kurset hos Rovsing Management, som hører til inde i Telia Parken. Det har været et forløb med 2 undervisningsdage om ugen fra 9.00 til 16.30 og så med selvstudie/forberedelse resten af tiden. Det har været et ganske udemærket forløb med en let uformel tone og med god humor blandt både kursister og underviser. Underviseren Ulf Livoff var rigtig god til både at inddrage deltagerne, men også til at sætte den teoretiske ramme i forbindelse med virkelig praktisk. Så jeg kan helt klart anbefale kurset, hvis du går og overvejer at tage et projektlederkursus i København.

Desværre var kurset meget mere rammedannende i forhold til, hvordan man kan gå til et projekt, og der manglede nogle konkrete værktøjer til, hvordan man så gjorde nogle af projektlederopgaverne. Det er dog sådan, at PRINCE2 er opbygget, så man erhverve de kompetencer og værktøjer på et andet kursus eller anden måde.

Prøven var en multiple choice test med 75 spørgsmål. 5 af spørgsmålene var testspørgsmål og talte ikke. Så reelt var der 70 spørgsmål, hvor man som minimum skulle have 50 % korrekt. Jeg fik 59 korrekte svar, hvilket så vidt jeg ved, var højest på holdet, så det kan jeg godt være tilfreds med. Samtidig kan jeg jo så kalde mig certificeret PRINCE2-projektleder.

Nyt

Jeg er ledig på 8. måned nu og har kun været til en enkelt samtale. Det er meget frustrerende, da jeg siden jeg blev ledig både har været i løntilskud i en kommunal forvaltning og har taget et projektlederkusus samt arbejdet frivillig. Af denne årsag er jeg derfor begyndt at gå til Joblab hos min fagforening, Dansk Magisterforening. Det er et sparringsforum for ledige, som har tilknyttet en konsulent, der kan hjælpe til at få skrevet  mere målrettede ansøgninger.

Det er hver tirsdag og torsdag, og der er kaffe, the og vand ad libitum (der er også frugt og nogle gange croissanter :)). Jeg har været der et par gange, og det er meget rart at snakke lidt med nogle andre, man ikke kender om frustrationerne omkring ledighed. Pt. ved jeg ikke, hvor meget jeg får ud af det, da jeg egentlig er blevet bekræftet i, jeg skriver gode ansøgninger, men det er nu rart at få nogle at sparre med, så man i hvert fald ikke er i tvivl om, man gør det så godt, som man kan.

Hvad så?

I næste uge starter jeg på et Social Media Manager-kursus, som jo er noget helt andet end projektledelse. Jeg tænker dog, det er ganske relevant i forhold til tiden, hvor en del firmaer er ved at finde ud,  det giver mening at have en proffesionel tilgang til sociale medier i stedet for “bare” at overlade det til praktikanten eller studentermedhjælperen.

Forsat god sommer 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Time flies - ledig på 7. måned