Aprilsnar = intet job

Om networking – til kaffe(møde) hos Ingerfair

[wpsocialite]

Generelt om jøbsøgning

Der er mange veje til et (nyt) job – om end det kan diskuteres, hvilke der er mest succesfulde. Det som mange jobkonsulenter siger, er, at man skal droppe de mange skriftlige opfordrede stillinger og prøve nye metoder, der kan bane vejen ind i et firma eller skabe et stærkt netværk, som i sidste ende kan give et arbejde.

Jeg ved ikke, hvad jeg skal tro på, men jeg kan da konstatere, at jeg hverken har fået job af mine +50 skriftlige opfordrede og uopfordrede ansøgninger, af min tv-optræden i Lorry, af min tur på job- og karrieremesse eller gennem mit netværk.

Når det så er skrevet, er der jo ikke andet for end at blive ved og tænke, at jeg “kun” har været ledig i 4 måneders tid. Jeg synes dog bare, at alle jeg kender kommer i arbejde, hvilket jo er frustrerende, når man selv så gerne vil have et fast arbejde, hvor man kan få lov til at udnytte sine kompetencer og gåpåmod.

Jeg har arbejdet med mit netværk

Hvad gør jeg for at styrke mit netværk? Egentlig ikke det helt store, da jeg synes, det i sig selv er svært at se, hvordan det skal åbne nogle døre for mig at snakke med en fodsoldat i fx Københavns Kommune. Som nyuddannet, kan man jo sjældent bryste sig af at have stået for et eller andet innovativt, som bare gør at et firma eller en organisation vil have én under deres kommando. I øvrigt, er det også ekstremt svært at finde tid til at komme ud steder, hvor man kan netværke, når man er i en løntilskudsstilling 48 km fra København og ikke kan få fri til spændende arrangementer eller møder uden at skulle “flexe” sig til det.

Jeg gør dog lidt på netværksfronten, vil jeg mene. For det første har jeg jo indskrevet i forskelligt frivilligt arbejde. Jeg er hos Mellemfolkeligt Samvirke, og jeg er foreningsguide for Frivillignet, der er en del af Dansk Flygtningehjælp. De mennesker jeg møder her, får jeg da fortalt, at jeg er i løntilskud i Køge Kommune, men at jeg selvfølgelig søger et fast arbejde. Desuden tilføjer jeg personer lystigt på LinkedIn.

Jeg bruger i det hele taget meget tid på LinkedIn, hvor jeg “stalker” personer, i det som regel gør, at de “stalker” tilbage på ens profil.

Derudover kontakter jeg en del firmaer, som jeg støder på undervejs for at høre, om de har interesse i at få folk ind i løntilskud eller virksomhedspraktik. Det kan man da godt kalde for virtuelt networking.

Endeligt forsøger jeg at holde kontakt til den afdeling i Dansk Flygtningehjælp, hvor jeg har været over flere perioder, fordi jeg kender lidt  til deres ansættelsescyklus i forbindelse med deres landsindsamling. Her håber jeg selvfølgelig, at der bliver plads til mig til august.

Til kaffemøde

Som en ekstraordinær indsats, har jeg været helt ude ved frontlinjen til et kaffemøde med ejer og direktør af konsulentfirmaet Ingerfair, Frederik C. Boll. Det er et super spændende konsulentfirma, som kun arbejder med frivillighed. Her inviterede jeg mig selv på kaffe, hvilket gav bonus, eftersom Frederik gerne ville mødes med. Således var jeg en torsdag formiddag forbi deres kontorer på Østerbro, hvor jeg fik en masse interessant af vide om Frederik, om hvordan Ingerfair opstod og om deres samarbejde med kommuner og andre organisationer. Desuden fik jeg også talt lidt om mig selv og om mine erfaringer med frivillighed. Igen så tror jeg ikke, det umiddelbart skaber et job til mig i morgen, men jeg har forhåbentlig plantet et lille frø et sted i Ingerfairs bevidsthed, som kan vokse sig til noget større enten i Ingerfair eller et helt andet sted.

Læs mere om Ingerfair her: http://ingerfair.dk/#menu=0

Direktør, Frederik C. Bool

ingerfair

Billederne er taget fra Ingerfairs hjemmeside og fra Google Maps.

 

Har du erfaring med networking?

Hvis du har erfaringer eller ideer til at netværke, må du meget gerne kommentere på indlægget 🙂

2

 • Karen

  Spændende at læse om dit møde med Frederik C. Boll/Ingerfair, Johannes.

  Var til et kursus om rekruttering af frivillige ved Frederik for et par måneder siden. Kan anbefale Ingerfairs kurser – måske det var noget, hvis du skal have lidt med ‘hvervningsrelateret’ på CV’et? 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Johannes Brandt González

   Hej Karen 🙂

   Han er en meget sympatisk person, så det var også en fin oplevelse.

   Tak for tippet – det kunne jo være en mulighed 🙂

   Håber du har det godt 😀

   God weekend

   Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Aprilsnar = intet job